Web Analytics Made Easy - Statcounter

بندر چابهار با قرارگرفتن در شمال اقیانوس هند و شرقی ترین نقطه سواحل کشور موسوم به سواحل مکران، از نظر جایگاه حمل ونقل چند وجهی بین المللی درمسیر 2 کریدور شمال-جنوب و شرقی-غربی قرار گرفته و دروازه طلایی ترانزیت به کشورهای cis (کشورهای آسیای میانه) و افغانستان است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، در شهر چابهار 2 بندر شهید بهشتی و کلانتری با کاربری تخلیه و بارگیری کالاهای چند منظوره، نفتی و کالاهای عمومی لنج ها از سال 1362 فعال هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بندر شهید کلانتری 30 هکتار مساحت کل، 18 هزار و 500 مترمربع محوطه کانتینری، پنج پست اسکله و یک ترمینال مسافری بین المللی دریایی دارد.

بندر شهید بهشتی با پنج پست اسکله شامل 254 هکتار مساحت، 30 هزار متر مربع انبار، یک پست اسکله نفتی و چهار پست اسکله چند منظوره است.

در مجموع بدون احتساب طرح توسعه، بندر شهید بهشتی هم اینک با دو ونیم میلیون تن ظرفیت تخلیه و بارگیری کالا در سال را دارد.

چنانچه فاز اول طرح توسعه بندر شهید بهشتی شامل 2 پست اسکله کاتینری و 3 پست اسکله چند منظوره با ظرفیت 6 میلیون تن در سال که در شرف بهره برداری است را به آن بیفزاییم، در مجموع ظرفیت آن به هشت و نیم میلیون تن خواهد رسید که مطالعات کارشناسی نشان می دهد، با استفاده بهینه از اسکله ها و تجهیزات مربوطه، ظرفیت 15 میلیون تن نیز قابل دسترسی است.

بندر چابهار با وجود تلاش برای رسیدن به جایگاه برتر اقتصادی منطقه ای، هرگز از توسعه پایدار و موضوعات ایمنی و زیست محیطی چشم پوشی نخواهد کرد، به همین منظور علاوه بر برنامه ریزی برای پوشش کامل رادیویی، گسترش حضور مرکز جستجو ونجات دریایی، نظارت بر ایمنی شناورها و ارتقاء ایمنی آبراه از طریق تهیه نقشه های دریایی استاندارد و بروز رسانی آنها نسبت به سرمایه گذاری در حوزه حفظ محیط زیست دریایی با مشارکت سرمایه گذار خارجی (شرکت SWAUPE) نیز فعال و در حال واگذاری خدمات و تسهیلات جمع آوری مواد زاید کشتی ها به بخش خصوصی است.

اسکله شماره یک تا چهار بندر شهید بهشتی چابهار در سال 1362 راه اندازی شده اند و هر کدام کاربری مختلفی دارند.

اسکله شماره یک بندر شهید بهشتی چابهار با 25 هزار تن ظرفیت تخلیه وبارگیری مخصوص کالاهای عمومی در سال 1362 راه اندازی شده است و 150 مترطول، 15متر عرض ، منفی 8 متر آبخور دارد.

اسکله شماره 2 نیز مربوط به کالاهای نفتی با 150 متر طول، 15 متر عرض، 25 هزار تن ظرفیت و عمق آبخور آن منفی هشت ونیم متر است.

دو اسکله 3 و 4 مشابه مشخصات اسکله شماره 2 هستند ولی کاربری آنها تخلیه و بارگیری کالاهای چند منظوره است.

همچنین اسکله شماره پنج بندر شهید بهشتی چابهار 265 متر طول، 53 متر عرض، 80 هزار تن ظرفیت تخلیه و بارگیری و منفی 14 متر عمق آبخور آن است و برای کالاهای چند منظور در سال 1383 طراحی شده است.

اسکله های یک تا 4 بندر شهید کلانتری در سال 1362 احداث شده اند و هرکدام 45 متر طول، 30 متر عرض، 2 هزار و500 تن ظرفیت تخلیه و بارگیری، عمق آبخور اسکله یک و 2 منفی 2 متر، اسکله 3 منفی 3 متر و اسکله چهار منفی پنج متر است و کاربری همگی آنها تخلیه وبارگیری کالای عمومی لنج های باری است.

اسکله شماره پنج بندر شهید کلانتری چابهار نیز 235 متر طول، 53 متر عرض و منفی 11 متر عمق آبخور دارد که با ظرفیت تخلیه و بارگیری 40 هزار تن برای کالاهای چند منظوره در سال 1376 راه اندازی شده است.

مدیرکل بنادر ودریانوردی سیستان وبلوچستان روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار داشت: زیرساختهای کنونی و پسکرانه ای در حال توسعه بندر چابهار نگاه جدید شرکت های کشتیرانی منطقه و جهان را برای رسیدن به بازارهای کشورهای CIS (کشورهای آسیای میانه) و افغانستان از تمرکز بر خلیج فارس خارج و به دریای عمان و بین بنادر چابهار، صحار و گوادر معطوف می کند.

بهروز آقایی افزود: اجرا وتکمیل راه آهن چابهار- زاهدان و سرخس، خط لوله گاز ایرانشهر- چابهار، پتروشیمی توسعه نگین مَکُّران، ایجاد صنایع فولاد، احداث فرودگاه بین المللی چابهار وهمچنین توسعه بنادر کشورهای همسایه از جمله عمان (بندر صحار) و پاکستان (گوادر) می تواند نقش مهمی برای جذب سرمایه گذاران داخلی وخارجی وتوسعه تجارت و ترانزیت داشته باشند.

وی بیان کرد: در همین راستا حرکت به سمت تسری قوانین مناطق ویژه اقتصادی به بنادر شهید بهشتی و کلانتری در جهت تسهیل سرمایه گذاری و ارائه خدمات بندری ارزان و سریع و سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه ترمینال مواد معدنی، مخازن نگهداری مواد پتروشیمی و نفتی و احداث اسکله های اختصاصی نفتی ضمن فراهم کردن زمینه رسیدن به افق های برتر منطقه ای، تعیین کننده نقش کلیدی بندر چابهار بعنوان موتور مولد توسعه سواحل مکران و محور شرق کشور و به عنوان دروازه طلایی ترانزیتی به کشورهای CIS و افغانستان است.

وی گفت: چابهار فاصله نزدیکی به کشور افغانستان محصور در خشکی دارد و این کشور را می تواند به آب های اقیانوسی متصل و انواع کالاهای آن کشور (معادن، محصولات کشاورزی و خشکبار) را به دنیا صادر کند.

وی ادامه داد: در مجموع حدود یک میلیارد دلار برای توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در حال سرمایه گذاری است و بزودی این منطقه راهبردی به قطب اقتصاد و تجارت تبدیل خواهد شد و شاهد اشتغال و توسعه خواهیم بود.

شهرستان چابهار براساس سرشماری آبان سال 1395 با جمعیت 283 هزار و 204 نفر در قالب 48 هزار و 147 خانوار از شمال به شهرستان های نیکشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به کشور پاکستان، از جنوب به دریای عمان(مکران) و از غرب به شهر کنارک متصل است.

چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی ایران و سرزمین موج و مرجان واقع در قلب مَکُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان از 2 شهر به نام های چابهار و نگور، سه بخش مرکزی، دشتیاری و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشکیل شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۲۲۵۳۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت

به گزارش گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از سازمان بنادر و دریانوردی؛ ایجاد، توسعه و تجهیز بنادر بازرگانی کشور و مدیریت و بهره‌برداری از آنها، سیاست‌گذاری و نظارت کامل در امور کشتیرانی ساحلی و بازرگانی و تأمین ایمنی عبور و مرور شناورها، اجرای قانون دریایی و انجام وظایف مقرر در قانون، بخشی از وظایف قانونی و رسالت وجودی سازمان بنادر و دریانوردی است و در سال ۱۴۰۲ این سازمان در حوزه ارتقای کمی و کیفی زیرساخت‌های حمل‌ونقلی، اقدامات بسیار مهمی را انجام داد.

سرمایه‌گذاری مستقیم سازمان بنادر در حوزه زیرساخت، تجهیز بنادر

سرمایه‌گذاری مستقیم سازمان بنادر و دریانوردی در بنادر کشور جهت توسعه و نگهداری زیرساخت‌ها به میزان ۷۸ هزار و ۲۱۵ میلیارد ریال، سرمایه گذاری مستقیم جهت تجهیز بنادر به میزان ۲۸ هزار و ۲۷۰ میلیارد ریال و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در بنادر تجاری در قالب ۱۲ قرارداد به ارزش ۲۴ هزار و ۳۴۹ میلیارد ریال از مهم‌ترین اقدامات صورت گرفته طی سال ۱۴۰۲ از سوی سازمان بنادر و دریانوردی بود تا شاهد افزایش میزان سرمایه گذاری غیردولتی در بنادر کشور به میزان ۲۳۹ هزار و ۲۸۴ میلیارد ریال در قالب ۳۶۰ فقره قرارداد سرمایه‌گذاری باشیم.

بنادر هرمزگان

صدور ۸ فقره مجوز بهره‌برداری موقت از طرح‌های سرمایه گذاری در بنادر کشور در زمینه احداث انبار و سیلوی غلات، صدور ۱۰۵ فقره مجوز بهره‌برداری دائم از طرح‌های سرمایه گذاری در بنادر در زمینه احداث انبار و مخازن نفتی، تکمیل فاز سوم طرح توسعه بندر شهید رجایی با پیشرفت فیزیکی ۶۷ درصد در پایان سال ۱۴۰۲، ادامه اجرای عملیات طرح توسعه اسکله‌های نفتی بندر شهید رجایی با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۶۰ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۶۵ درصد و ادامه انجام تعمیرات اساسی اسکله‌های ۲۵ تا ۲۷ بندر شهید رجایی با پیشرفت فیزیکی ۵۸ درصد از دیگر اقدامات مهم صورت گرفته از سوی سازمان بنادر و دریانوردی طی سال گذشته بود.

ادامه انجام تعمیرات اساسی ۵ دستگاه پل داخلی و جاده‌های پیرامونی آن در مجتمع بندری شهید رجایی به میزان ۲۷ درصد، ادامه انجام تعمیرات اساسی روسازی محور‌های داخلی محوطه پشتیبانی و محوطه ترمینال شماره یک کانتینری بندر شهید رجایی به میزان ۴۰ درصد از دیگر اقدامات انجام شده در بندر شهید رجایی طی سال ۱۴۰۲ است.

مستندسازی و اصلاح چهار پلاک از اراضی ۲۴۰۰ هکتاری بندر شهید رجایی، ادامه عملیات اجرایی احداث تعداد ۳ پست اسکله شناور مسافری در جزیره قشم با پیشرفت فیزیکی ۴۰ درصد، نصب و بهره‌برداری از دو اسکله شناور مسافری دهخدا و دوربینی در بندر قشم، تکمیل زیرساخت‌های فاز اول بندر نخل ناخدا، اتمام احداث و تجهیز ساختمان مرجع دریایی بندر بوموسی و همچنین ادامه احداث ترمینال مسافری بندر بوموسی و نیز احداث مسیر تردد و احداث دیوار با پیشرفت فیزیکی ۸۸ درصد از دیگر اقدامات انجام شده است.

طراحی و ساخت سامانه یکپارچه کنترل و نظارت بر عملکرد لایروب‌ها جهت افزایش بازدهی به صورت آنلاین در بندر شهید رجایی، ورود دو دستگاه مکنده ۳۰۰ تنی و دو دستگاه Ship Loader به بندر شهید رجایی، فعال‌سازی ترمینال کانتینری قدیم بندر شهید رجایی با به‌کارگیری ۵ دستگاه گنتری‌کرین و اتمام احداث مسیر‌های دسترسی به بندر سیریک شامل جاده‌های دسترسی داخلی و جاده‌های دسترسی خارجی از دیگر اقدامات انجام شده در بنادر استان هرمزگان طی سال گذشته بود.

بنادر خوزستان

اتمام و تحویل موقت تعمیرات اساسی اسکله‌های شماره ۱۱ و ۱۲ بندر امام خمینی با پیشرفت فیزیکی ۷۳ درصد در پایان سال ۱۴۰۱، اتمام احداث و افتتاح جاده کمربندی بندر امام خمینی (ره) به آبادان و همچنین اجرای شبکه گازرسانی به مجتمع بندری امام خمینی (ره) از جمله اقدامات انجام شده در بندر امام خمینی (ره) بود.

ورود شش دستگاه مکنده ۶۰۰ تن بر ساعت و دو دستگاه جرثقیل ۱۴۰ تنی به بندر امام خمینی (ره)، ادامه احداث ساختمان مرجع دریایی بندر خرمشهر با پیشرفت فیزیکی ۶۲ درصد، بهره‌برداری از سه انبار ۲۰۰۰ مترمربعی نگهداری کالا در بنادر چوئبده، اروندکنار و آبادان از دیگر اقداماتی است که در بنادر خوزستان مدنظر قرار گرفته و می‌توان به آن اشاره کرد.

بنادر بوشهر

در بندر بوشهر نیز تکمیل و بهره‌برداری از تأسیسات زیربنایی جزیره نگین بند شامل تکمیل معابر مجتمع بندری نگین، راه‌ها و تونل انرژی با پیشرفت فیزیکی ۸۸ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ و ادامه تکمیل زیرساخت‌های پایانه مسافری بندر بوشهر با پیشرفت فیزیکی ۷۸ درصد از جمله اقدامات مهم انجام شده طی سال ۱۴۰۲ است.

ادامه اجرای احداث موج شکن توده سنگی، دایک، دیوار پیرامونی و لایروبی بندر گناوه، ادامه اجرای ۴ پست اسکله رمپ بندر دیر به میزان ۷۶ درصد، اتمام اطاله اسکله تجاری و اسکله شناور‌های کوچک بندر کنگان و بهره‌برداری از ۲ فروند شناور پایش در بندر بوشهر از دیگر اقدامات انجام شده در بنادر بوشهر طی سال گذشته است.

بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار

ادامه احداث سیلوی غلات ۱۰۰ هزار تنی بندر شهید بهشتی چابهار با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۴۸ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۷۶ درصد، انجام عملیات اجرایی کریدور لجستیکی منتهی به بندر شهید بهشتی چابهار با افزایش پیشرفت فیزیکی از ۳۴ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ به ۸۳ درصد، اتمام و بهره‌برداری از تعمیرات اساسی اسکله‌های شماره ۱ و ۵ بندر شهید کلانتری و اسکله‌های شماره ۱، ۲ و ۵ بندر شهید بهشتی از جمله اقدامات صورت گرفته در بنادر شهید بهشتی و شهید کلانتری چابهار بود.

علاوه بر این ادامه احداث دایک حفاظت ساحلی ضلع جنوب شرقی بندر شهید بهشتی و استحصال پشت آن با پیشرفت فیزیکی ۸۶ درصد، بهره برداری از شبکه معابر و تاسیسات زیربنایی بندر شهید بهشتی با پیشرفت فیزیکی ۸۵ درصد در پایان سال ۱۴۰۱ از دیگر اقدامات انجام شده در بندر چابهار طی سال گذشته است.

همچنین اخذ سند برای اراضی ۱۸ پلاک ثبتی در محدوده و پسکرانه بندر چابهار، تمدید قرارداد شرکت IPGL کشور هند در بندر شهید بهشتی چابهار، طراحی و ساخت سامانه راداری تحلیل رفتار امواج و راه اندازی آن در سایت چابهار از دیگر اقدامات مهمی است که می‌توان به آن اشاره کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نقش توسعه مسیر ترانزیتی ریمدان در رقابت گوادر-چابهار چیست؟
  • طالبان: خانه تجارت قزاقستان گامی در توسعه روابط تجاری است
  • ارتقای راههای سیستان و بلوچستان به بزرگراه نیازمند حداقل حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان اعتبار
  • ویدئو نوشت| کویت؛ جامانده از «جاده توسعه»
  • بندر چابهار بهترین گزینه برای مبادلات تجاری افغانستان
  • بیش از ۲۳۹ هزار میلیارد ریال سرمایه‌گذاری غیردولتی در بنادر کشور تحقق یافت
  • توقیف ۴۴ هزار تُن روغن غیرقابل مصرف‌ در بندر شهید رجایی
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • وارن بافت سهام اپل را فروخت | تلاش برای تصاحب بازار کشور های آسیای میانه
  • مذاکره جمهوری آذربایجان و اروپا برای توسعه کریدور میانه