Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-08@14:46:02 GMT

مهران دروازه‌ای به سوی بهشت

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۵۱۳۸۳۵

مهران دروازه‌ای به سوی بهشت

به گزارش ایرنا، اربعین امسال عاشقان را زودتر از همیشه بسوی خود فراخواند و رفته رفته فوج فوج به خیل عظیم دریای خروشان اربعین اضافه شد و زائران از اقصی نقاط کشور خود را به مهران دروازه امن عتبات عالیات رساندند.

این اربعین نیز به مانند سال‌هایی که پشت سرگذاشتیم جمعی از خبرنگاران رسانه‌های مختلف به دعوت بسیج رسانه یک روز را با زائران اربعین حسینی گذرانند و اندکی از حجم وسیع خدمتگذاری سپاه به زائران اباعبدالله (ع) را نظاره کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق قراری که از پیش بین مسئولان بسیج رسانه و خبرنگاران گذاشته شد، جمعی از اهالی قلم که بعد از فراخوان بسیج رسانه برای حضور در این تور خبری اعلام آمادگی کردند در محل بسیج رسانه با هدف سفر یک روزه به مهران جمع شدند.

اتوبوس حامل خبرنگاران به خاطر تعلل و دیر رسیدن برخی از همکاران رسانه‌ای حدود نیم ساعت از زمان مقرر دیرتر و حوالی ساعت هشت و نیم صبح حرکت خود به سمت مهران را آغاز کرد و خبرنگار ایرنا با یادداشت نگاری برخی نکات در طول این سفر کوتاه یک روزه حاشیه‌ای کوتاه از عمق عظمت بطن شور و شعور اربعینی را از ماحصل مشاهدات خود به رشته تحریر درآورد.

هر چند از نظر مسافت، بین شهرستان‌های ایلام و مهران کمتر از ۱۰۰ کیلومتر فاصله است اما از همان میدان‌های خروجی شهر ایلام (امام حسین(ع) و قرآن)  به دلیل استقرار ایستگاه‌های صلواتی و توقف خودروهای حامل زائران می‌توان حس عمیق اربعین حسینی پایانه مرزی مهران را از این فاصله دور احساس کرد.

با ورود اتوبوس حامل خبرنگاران به جاده اصلی ایلام - مهران حال و هوای اربعین نیز در مسیر هوایدا می‌شود و به وضوح تفاوت این روزها و شب‌های جاده ایلام - مهران با ایام عادی سال مشهود است.

در همان ابتدای سفر هنگام عبور از میدان قران (انتهایی‌ترین میدان شهر ایلام) زائران اربعین با توقف در کنار موکب مستقر شده در حاشیه این میدان مشغول پذیرایی از خود و استفاده از خدمات این ایستگاه صلواتی بودند و عده‌ای هم در فضای سبز داخلی میدان در حال استراحت یا خوردن صبحانه بودند.

اتوبوس با عبور از کنار میدان قرآن در مسیر ایلام مهران قرار می‌گیرد و تعداد ماشین‌های این مسیر به مقصد پایانه مرزی مهران هر لحظه بیشتر می‌شود؛ ماشین‌هایی با مدل‌های مخلتف و پلاک‌های گوناگون از اقصی نقاط کشور.

قصابی و کبابی‌های همیشه شلوغ روستای مهدی‌آباد در خروجی شهر ایلام این بار به واسطه حضور زائران و ماشین‌های عبوری و به برکت اربعین شلوغ‌تر و پرمشتری‌تر از همیشه بود و جمعیت زیادی از زائران برای صرف صبحانه تجمع کرده بودند.

در طول مسیر با وجود حرکت تعداد زیادی از خودروها در هر دو خط جاده اما ترافیک روان و بدون مشکل است هرچند در مقاطعی چون تونل در حال ساخت راه کربلا و مسیرهای منتهی به این تونل گره ترافیکی مقطعی و سنگینی عبور خودروها مشهود است.

امسال به لطف عملیات‌های گسترده جاده‌ای بیشتر طول مسیر تعریض و خط‌کشی شده و همین امر تردد خودروها را روان‌تر از سال‌های گذشته کرده و حجم ظرفیت پذیرش جاده‌ها از خودروها بیشتر از قبل شده است.

در فواصل مختلف در هر دو طرف جاده‌ها ایستگاه‌های مشترک یا انفرادی هلال احمر، فوریت‌های پزشکی، پلیس‌راه و راهداری دایر شده و نکته قابل ذکر اینکه امسال چادرهایی برای استراحت زائران نیز در کنار این پست‌ها برپا شده است.

ماشین‌های گشت هلال احمر، فوریت‌های پزشکی، پلیس‌راه و راهداری از استان‌های مختلف که در ایام اربعین برای کمک به همکاران خود در جهت خدمات‌رسانی به زائران اربعین به ایلام آمده‌اند قشنگی مسیر را بیشتر کرده است.

هرچند حجم ماشین‌های سواری نسبت به اتوبوس‌های حامل زائران بیشتر است اما باز هم به دفعات در طول سفر شاهد خدمات‌رسانی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور به مسافران کربلا هستیم.

در مقاطعی از مسیر برای کنترل ترافیک، جاده‌ها یک طرفه شده‌اند و برخی از ماشین‌ها از مسیرهای جایگزین به مقصد ایلام یا مهران حرکت می‌کنند.

از همان ابتدای حضور پر حجم زائران اربعین در استان ایلام به صلاح دید ستاد اربعین و پلیس‌راه ماشین های سنگین حق تردد در مسیرهای اصلی منتهی به مرز مهران را ندارند اما کامیون‌های حامل تجهیزات موکب‌ها و مواد غذایی و تانکرهای آب و سوخت‌رسان به مقصد مرز مهران و موکب‌های بین راهی از این قاعده مستثنا بودند.

در طول مسیر با کامیون‌های زیادی مواجه بودیم که با داشتن مجوز تردد از ستاد اربعین حامل سوخت، آب، میوه، انواع مواد غذایی، ظروف یکبار مصرف و دیگر اقلام مورد نیاز موکب‌ها بودند یا بار خود را تخلیه کرده و در مسیر برگشت بودند و برخی از کامیون‌ها هم اقلام اهدایی استان‌ها و هیات‌های مختلف را به مرز می‌بردند.      

ماشین‌های طول مسیر یا به صورت کاروانی و از طریق ناوگان حمل و نقل عمومی یا خانوادگی و یا با جمع‌های دوستانه پای در مسیر عاشقی اباعبدالله(ع) گذاشته بودند و به دفعات دیده می‌شد برخی از آنها در طول مسیر با متوقف کردن ماشین خود در حاشیه جاده‌ها مشغول استراحت و خواب پیش از حرکت به سمت مقصد خود بودند.

برخی ماشین‌ها با رعایت فاصه ایمن از جاده توقف کرده بودند اما برخی از آنها فاصله چندانی با عرض شانه و ماشین‌های عبوری نداشتند که این مورد با یک لحظه غفلت از سوی ماشین عبوری می‌توانست فاجعه‌بار باشد.

در طول مسیر هرچند ماشین های امدادخودرو به فواصل مختلف منتظر خدمات رسانی به زائران بودند اما دیده می شد که برخی زائران در حال تعمیر و بازرسی فنی خودرو آسیب دیده خود هستند که البته در مواقع لزوم به امداگران خودرویی هم رجوع می کردند.

نکته تلخ ودردناک لاشه خودرهایی بود که به علت تصادف های شدید سرنشینان شان در امتداد جاده ایلام مهران رها شده بودند و سفرشان یا در مسیر رفت و یا برگشت به علت یک لحظه غفلت، خواب آلودگی و یا سرعت بیجا ناتمام و خودروشان نیز به آهن قراضه ای بی مصرف تبدیل شده بود.

ماشین حامل خبرنگاران در شلوغی مسیر به سه راهی جندالله حد فاصل ایلام و صالح آباد از توابع مهران می رسد و در این مکان که یادگاری و یادمانی از دفاع مقدس است یک موکب و نمایشگاه آثار دستی و معرفی میراث فرهنگی و گردشگری ایلام برپا شده است.

زائران در این محل ضمن استراحت و استفاده از امکانات ایستگاه صلواتی دایرشده از اداوت جنگی به جای مانده از دفاع مقدس بازدید و با آنها عکس یادگاری می گیرند و از نمایشگاه صنایع دستی و گردشگری استان نیز بازدید می کنند.

اتوبوس ما با گذر از سه راهی جندالله و پایین تر از مسجد بین راهی صالح آباد توقف کوتاهی می کند و خبرنگاران با پیاده شدن از ماشین توسط مسئولان بسیج رسانه باچایی و کیک پذیرایی می شوند و بعد خوردن صبحانه اتوبوس دوباره مسیر مهران را در پیش می گیرد.

در طول مسیر سه‌راهی جندالله تا مسجد بین‌راهی صالح‌آباد دست‌فروشان اجناس مختلف و فروشندگان میوه در کنار جاده بساط رزق و روزی پهن کرده‌اند و بسیاری از ماشین‌ها با توقف در کنار آنها مشغول خرید و چانه‌زنی برای توافق قیمت هستند.

آشغال و پسماند به جای مانده، کیسه‌های نایلونی رها شده، ظروف یکبار مصرف ولو شده در حاشیه جاده چهره‌ای نازیبا و غیربهداشتی به طول مسیر داده است که سلامت همه را به مخاطره می‌اندازد و زائران حسینی باید رعایت بهداشت که تاکید موکد دین است را در طول سفر مد نظر داشته باشند.

در طول جاده بنرهای متعددی از ارگان‌های مختلف با موضوعات متنوع نصب شده است که عمده این بنرها حاوی هشدارهای رانندگی، بهداشتی، آموزشی و برخی نیز تبلیغی از سوی اپراتورهای تلفن همراه و شرکت‌های بیمه‌گذار برای خدمات‌رسانی به زائران است.

در منطقه گلان حد فاصل مهران و صالح‌آباد مردم منطقه با دایر کردن چندین سیاه چادر اقدام به برپایی یک ایستگاه صلواتی سنتی کرده‌اند که در نوع خود جالب توجه و برای سال‌های آینده قابل گسترش است و همچنین در این نقطه که محل تردد اصلی زائران است یک دستگاه خودپرداز برای ارائه خدمات ساده بانکی زائران مستقر شده است.

هوا گرم است و با رسیدن به کنار رودخانه کنجانچم مشاهده کردیم که تعداد زیادی از زائران با متوقف کردن ماشین خود در کنار رودخانه مشغول آب‌تنی و آب‌بازی در رودخانه هستند تا کمی از گرمای بدن خود را بکاهند.

در مقاطعی از مسیر که عرض جاده به اندازه کافی جا برای عبور ماشین‌های هر ۲ مسیر رفت و برگشت را دارد کارگران راهسازی مشغول تکمیل جاده هستند؛ سال‌های گذشته در برخی نقاط پل‌های اضطراری و موقت احداث شده بود که به همت مسئولان استانی و کشوری این پل‌های موقت امسال جای خود را به سازه‌های دائمی داده است.

با رسیدن به پارکینگ اربعین نصف بیشتر مسیر را آمده‌ایم و فاصله چندانی با مرز نداریم و بخش عمده‌ای از پارکینگ اربعین که روزهای قبل مملو از ماشین بود دیگر به علت حجم زیاد بازگشت زائران خالی از ماشین شده است هرچند هنوز هم تعداد زیاد و قابل توجهی از ماشین‌ها در پارکینگ منتظر بازگشت صاحبان خود هستند.

در طول مسیر صالح‌آباد به مهران مورد با اهمیت وجود ماشین‌های نظامی دارای سلاح های دفاعی بود که با فاصله بسیار زیاد از جاده اصلی مستقر بودند که نقش این ماشین‌ها تامین امنیت جاده‌ها و زائران عبوری است و نیز آنها پشتیبان امنیت مرز مهران هستند و همچنین در حد فاصل پارکینگ اربعین تا کنارگذرهای شرقی و غربی چندین مرکز دیده‌بانی و مرزبانی دیده می‌شود.

امسال با توجه به اینکه کنارگذرهای شرقی و غربی مهران به زیربار ترافیک رفت دیگر اتوبوس‌ها از طریق این مسیرهای تازه ایجاد شده راهی پایانه مرزی مهران می‌شوند در حالی که سنوات گذشته باید از طریق ورودی مهران و مسیر ۱۱ کیلومتری موسوم به پل زائر خود را به مرز می رساندیم اما امسال دیگر گذرمان به جاده همیشه شلوغ زائر نیفتاد.

حوالی ساعت ۱۰ و نیم اتوبوس خبرنگاران به پایانه برکت و میدان بزرگ اربعین می‌رسد که این ۲ مکان محل اصلی استقرار بیشتر ایستگاه‌های صلواتی، آشپزخانه‌ها، درمانگاه و بیمارستان‌های سیار، محل گمشدگان، سقاخانه، ایستگاه سیار پیک امید با اجرای ویژه برنامه‌های اربعینی برای کودکان و نوجوانان حاضر در مرز ... از استان‌ها، ارگان‌ها و هیات‌های مختلف کشور است.

دست‌فروشان بومی، خدمات‌رسانی نیروهای خدمات شهری شهرداری تهران و ایلام، گاری‌های حمل مسافر و بار، پسماندها و زباله‌های ریخته شده بر زمین توسط زائران، اتوبوس‌های بین شهری از استان‌های مختلف با پلاک‌های گوناگون که زائران را از پایانه برکت به پارکینگ اربعین می‌رسانند، به چشم می‌خورد.

وضعیت میدان بزرگ اربعین و پایانه مرزی توسط نیروی انتظامی پایش و رصد هوایی می‌شود و زائران با آرامش و اطمینان خاطر به صورت گروهی یا انفرادی در حال حرکت و آمد و شد در محوطه میدان اربعین و پایانه مرزی هستند و با پخش اذان ظهر از بلندگوهای پایانه، جمعی از زائران اقدام به برگزاری نماز جماعت می‌کنند.

در کنار واحدهای امدادی و بهداشتی و موکب‌ها خدمات دیگری چون خودپردازهای سیار، محل شارژ تلفن همراه، خیاطی رایگان، تعمیر ویلچر، واکس، آریشگری، توزیع اقلامی نظیر ماسک، سی‌دی با محتوای اربعین، بروشور، چفیه و سربند توسط نیروهای نظامی بین مردم، توزیع میوه بین موکب‌ها برای استفاده زائران، سطل‌های بزرگ زباله، صندوق پست سیار، خدمات تلفن همراه توسط اپرارتورها، نصب تصاویر شهدا در معابر میدان اربعین و پایانه مرزی جالب توجه است.

تولیت آستان قدس رضوی یک مجتمع بزرگ صلواتی ایجاد کرده که برروی دیوارهای این ایستگاه تصویر بارگاه ملکوتی امام رضا(ع) در اندازه های بسیار بزرگ نصب شده است تا زائران حسینی با ورود به این موکب از راه دور عرض ادب و سلامی هم خدمت سلطان خراسان داشته باشند.

در این میان شرکت مخابرات در کنار ارائه خدمات تلفن همراه اقدام به برگزاری میز خدمت ویژه زائران کرده است و در محل میدان بزرگ اربعین خبرنگاران از واحدهای امدادی و خدماتی سپاه در بخش‌های مختلف بازدید می‌کنند و گزارش‌های خدمات‌رسانی به زائران را از زبان مسئولان این واحدها می‌شنوند و آن را برای رسانه‌های خود مخابره می‌کنند.

در ادامه سفر خبرنگاران شنونده سخنان استاندار ایلام در محل پایانه مرزی بودند که  شمه‌ای از خدمات ستاد اربعین به زائران را برای خبرنگاران بیان کرد و سپس اهالی رسانه برای صرف نهار و خواندن نماز و شرکت در نشست خبری فرمانده سپاه استان راهی مهمان‌سرای سپاه خارج از میدان بزرگ اربعین شدند.

در پایان سفرو چند ساعت توقف در مهران و همراهی یک‌روزه با طلبیده‌شدگان کوی دوست و بعد از اتمام نشست خبری فرمانده سپاه، کاروان خبرنگاران، زائران رفته و برگشته را به خدای حسین‌(ع) می‌سپارد و باز هم از مسیر کمربندی راه ایلام را در پیش می‌گیرد.   

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ایلام بسیج رسانه مرز مهران زائران اربعین اربعین ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۳۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، سید مجید میراحمدی، معاون انتظامی و امنیتی وزیر کشور امروز (دوشنبه) در جلسه ستاد مرکزی اربعین حسینی (ع) اظهار داشت: تجارت مرزی در ایام اربعین یک دقیقه هم نباید قطع شود.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تصمیمی برای اتباع غیر ایرانی برای ورود و خروج از ایران به عراق نباید خارج از ستاد اربعین اتخاذ شود، گفت: آمار‌های ورود و خروج اتباع پاکستانی در سفر به عراق متناقض است، اما هر گونه تصمیم‌گیری یا صدور روادید برای آنان به دلیل گرمای بیش از حد هوا و ازدحام جمعیت باید خارج از استان خوزستان انجام شود.

معاون امنیتی و انتظامی وزارت کشور تاکید کرد: گذرنامه عبور اتباع از ایران باید از مبدا در اختیار آنان قرار گیرد تا از مشکلات بعدی در ایران جلوگیری شود. نمونه‌های گذرنامه اتباع در وزارت کشور مشخص و به استان‌ها ابلاغ می‌شود.

میراحمدی با اشاره به ۵۲ محور در توافقات انجام شده در جلسه با نمایندگان عراق، ادامه داد: عزت و تامین امنیت و حفاظت از سلامتی زائرین ایرانی از اهداف ما در سال‌های قبل بود؛ که امسال نیز این اهداف دنبال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین یادآور شد: به دلیل کمبود منابع مجبوریم بر اساس اولویت‌ها و پروژه‌های اصلی اقدام کنیم.   مهمترین اقدام شناسایی و رفع گره‌های ترافیکی مسیر اربعین است.

میراحمدی مبلغ پارک خودرو‌ها در پارکینگ‌های منتهی به مرز‌های خروجی کشور در ایام اربعین را روزانه ۳۰ هزار تومان عنوان کرد و گفت: این مبلغ، سقف مبلغ خواهد بود و سازمان شهرداری‌ها مسئولیت اجرای این مصوبه را بر عهده دارد.

وی با اشاره به اینکه جلسات قرارگاه مشترک اربعین  استان‌ها با حضور نمایندگان عراقی برگزار خواهد شد، ادامه داد: طرف عراقی بودجه خوبی برای نصب دوربین و کنترل مرز‌ها و عبور و مرور زائران اربعین اختصاص داده است و استانداران نیز در جریان تصمیمات این ستاد قرار می‌گیرند.

میراحمدی به نرخ ارز اربعین اشاره کرد و گفت: قیمت دینار عراق که توسط بانک مرکزی برای اربعین اعلام می‌شود، متفاوت از ضوابط ارزی است که به تجار و بازرگانان تخصیص پیدا می‌کند. این ارز باید در چهارچوب ساز و کار کنترلی تعیین وضعیت شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین از توافق با طرف عراقی برای عبور کامیون‌های ترانزیت خبر داد و افزود: برای انتقال تجهیزات به عراق باید از کامیون‌های با پلاک ترانزیت استفاده شود. طرف عراقی پذیرفته است که مبلغ مربوط به کاپوتاژ را از رانندگان کامیون ایرانی در ایام اربعین دریافت نکند و برای تردد رایگان تریلی‌ها و کامیون‌های بخش خصوصی نیز باید با طرف عراقی مذاکره کنیم.

وی ادامه داد: پلیس راهور به مدت یک ماه از ۲۰ محرم تا ۱۵ صفر بر مبنای قوانین و مقررات و تاییدیه سه برگی اجازه تردد کامیون‌های حامل بار را صادر می‌کند.

میراحمدی در تشریح جزئیات ۵۲ محور توافق با طرف عراقی، افزود: طرف عراقی با همه آنها به جز موضوع اتوبوس‌های اربعین موافقت کرد. محور‌های توافقات برای روسای کمیته‌های ستاد اربعین ارسال می‌شود.

رئیس ستاد مرکزی اربعین با تأکید بر اینکه جلسات هماهنگی ستاد اربعین با طرف عراقی ادامه داد، گفت: از وزیر امور خارجه خواستیم ما را در مذاکرات بیشتر با طرف عراقی همراهی کند. عزت زائران برای ما اهمیت زیادی دارد. امنیت، سهولت و سلامت از اهداف اربعین سال گذشته بود امسال نیز دو هدف عزت و معنویت را به این اهداف اضافه می‌کنیم.

وی تأکید کرد: عزتمندی زائران ایرانیِ اربعین نباید تحت الشعاع گران شدن دینار عراق قرار بگیرد؛ به همین منظور اگر از دوازدهم ماه صفر به بعد هیچ خدماتی از طرف دستگاه‌های دست‌اندرکار در امر اربعین به زائران ایرانی داده نشود، هیچ مشکلی ایجاد نمی‌شود، زیرا موکب‌ها به اندازه کافی به زائران خدمات رسانی خواهند کرد.

وی با انتقاد از سازمان حج و زیارت در موضوع اربعین، این سازمان را مسئول برگزاری باشکوه مراسم اربعین حسینی دانست و گفت: با توجه به روندی که سازمان حج و زیارت در پیش گرفته است به نظر می‌رسد ایام اربعین، ایام استراحت دوستان است در حالی که تمامی خدمات تحت مدیریت این سازمان از جمله آشپزخانه‌ها و سایر امکانات باید در اختیار ستاد اربعین و زائران حسینی قرار بگیرد.

دبیر ستاد مرکزی اربعین گفت: مسأله اربعین موضوع بسیار بزرگ و با اهمیتی است که باید با مشارکت همه دستگاه‌ها انجام شود. اقشار مستضعف و کم درآمد به دلیل فقر نمی‌توانند غیر از ایام اربعین به زیارت عتبات عالیات بروند، بنابراین بر همه اعضای ستاد اربعین فرض است که بهترین خدمات را به این عزیزان ارائه دهند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ۴۰۰ میلیارد تومان برای ساماندهی پایانه برکت مهران هزینه شد
  • مرحله اول قرارگاه رسانه‌ای اربعین در مرز مهران افتتاح شد
  • برپایی ویژه‌ برنامه‌های «در مسیر بهشت» هم‌زمان با میلاد امام‌رضا(ع)
  • رییس سازمان صدا و سیما وارد ایلام شد
  • میراحمدی: تصمیمات در خصوص سفر اربعین اتباع خارجی با ستاد مرکزی است
  • ارز مسافرتی برای زائران اربعین پیش بینی شده است
  • توافق با عراق برروی بیش از ۵۰ محور درخصوص ایام اربعین
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • ارز مسافرتی زائران اربعین پیش بینی شده است
  • تمهیدات لازم برای حل و فصل مشکلات مرزهای ایران و عراق در اربعین